Eesti Energia BWF Envirotec'in kullanıma hazır filtre malzemelerine güveniyor

Eesti Energia Narva Power Plants BWF Envirotec'in filtre torbaları ile donatılmıştır.
Estonya'daki enerji tedarik şirket "Esti Energia - Eesti Energia Narva Power Plants (Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS) " BWF Envirotec'e 30.000 adet kullanıma hazır filtre torba sipariş etti. Filtre torbalar, gaz akışının temizlenmesi için petrol yakan dünyanın en büyük enerji santralıda baca gazı temizleme için kullanılıyor.

Estonya, petrol yatakları bakımından zengindir. Bu fosil hammadde çoğunlukla ülkenin kuzey doğusunda bulunur. Petrolden üretilen sıvı yakıtlar, elektrik ve ısı enerjisi bu bölgede önemli bir ekonomik faktördür. Eesti Energia Narva Enerji Santralleri Estonya'daki üretilen elektriğinin % 90'ını oluşturur.

Esti Energia, Rusya sınırına yakın bir şehir olan "Narva"'daki iki büyük petrol yakan enerji santralı ile 500.000'den fazla müşterisinin enerji ihtiyacını yaklaşık 7.000 çalışanı ile karşılar.
Esti Energia; elektrik, ısı ve petrolün ana tedarikçisi olarak, çevre düzenlemelerine ve güvenlik şartlarına büyük önem verir.
Bu nedenle Esti Energia, en büyük enerji santral
ının baca gazı filtrasyonundaki tüm filtre torbalarının yenilenmesinde dünyanın endüstriyel filtrasyonda en üstün filtre malzemelerini üreten BWF Envirotec'e güveniyor.

Net bir karar : Alman kalite için tercih
"BWF Envirotec, halka açık ihale sürecimizinde performansıyla bizi ikna etti. Uygulama teknolojisi bakımından know-how ve filtre malzemelerinin kalitesi satıcı seçiminde bizim için son derece önemliydi. Biz bu projeyi BWF Envirotec ile beraber uyguladığımıza çok memnunuz. " Dmitri Smorodin, Eesti Energia Narva Enerji Santrali Satınalma Müdürü.

BWF Envirotec'in Baltık Bölgesi Satış Sorumlusu Nadja Rabitsch:
"Filtre malzemelerimiz her uygulamaya göre özgün olarak tasarlanır. Filtre malzeme talebi aldığımızda çok detaylı şekilde analiz ediyoruz. Filtre edilecek tozun özellikleri, emisyon limit değerleri ile uyum ve zararlı gazların etkili nötralizasyonu önemli faktörlerdir. Esti Energia Narva Power Plants 'e teslim edilen filtre torbalar denenmiş, sentetik lif polimerlerden ve ek olarak tam banyo emprenyeden oluşur. Santraldeki filtre torbalarımız, farklı çalışma koşullarındaki mükemmel filtrasyon özelliklerine ek olarak düşük basınç kaybına dayanma ve uzun ömürleri ile tanınırlar", diyor.

Filtre torbalar Mayıs ayından itibaren ana santrale takıldı ve o tarihten itibaren kirletici maddeleri ham gaz akıştan filtre edip temiz hava sağlıyor.

BWF Envirotec'in hakkında:
BWF Envirotec endüstriyel filtrasyon için filtre malzemeleri üretiminde uluslararası pazar lideridir.
Ürün yelpazesinde needlona® markalı filtre malzemeleri, PM-Tec® membran ürün grubu ve Pyrotex® KE keramik filtre araçları bulunmaktadır. BWF Envirotec'in filtre malzemeleri alüminyum, çimento, ve demir-çelik endüstrilerinde, elektrik santrallerinde, çöp yakma tesislerinde ve gıda sanayisinde kullanılır.

BWF Envirotec 1968 yılında iğneli keçeyi filtre malzeme olarak tanıtan dünyadaki ilk üreticidir. Offingen/ Bavyera 'daki genel merkezin dışında, BWF Envirotec'in Almanya, Çin, ABD, İtalya, Türkiye, Rusya ve Hindistan'da ürüm tesisileri ve diğer ülkelerde de 50'nin üzerinde dağıtım ağıları vardır. BWF Envirotec; uygun, ekonomik çözümleri ve hizmetleri tüm dünya pazarlarına sağlamayı garanti eder.

BWF Envirotec BWF Group'un bir parçasıdır. Dünya çapında 1.300'den fazla çalışanı ile BWF Envirotec endüstriyel toz toplama sektöründe, teknik keçe malzemeleri üretimi, yün keçe üretimi ve plastik teknolojisi alanlarında faaliyet gösterir.